Behandelingen

img-4

Parodontitis

Parodontitis omvat een ernstige ontsteking van het tandvlees en/of het kaaksbeen. Deze infectie wordt veroorzaakt door bacteriën die zich in de mond bevinden en zich hechten op en rondom de tanden. Zo maken ze kleine openingen (‘pockets’) waarin nog meer plaque en tandsteen zich verzamelen en de infectie zich alsmaar dieper verspreidt. Uiteindelijk tasten de bacteriën het steunweefsel en kaakbot aan.

Het ontstaan van parodontitis is tweevoudig: een onjuiste mondhygiëne is veelal een belangrijke oorzaak in het ontwikkelen van parodontitis. Ook een minder efficiënte afweer, die grotendeels erfelijk bepaald is, speelt een rol.

img-5
img-6

Tandextracties

Af en toe zal een tand verwijderd moeten worden. In het geval van vergevorderde cariës en/of steunverlies, hinderlijke of gebroken tanden, kan dit de beste oplossing zijn.

Voorafgaand de tandextractie wordt er voldoende verdovingsmiddel gebruikt, waardoor je niets van de ingreep voelt. Zodra de verdoving is ingewerkt, maakt de tandarts de tand los door een draaiende of wrikkende beweging te maken. Meestal wordt de tand of kies er in zijn geheel uitgetrokken. Als de tand of kies erg vast zit, zal hij er in delen worden uitgehaald. Door de verdoving zal je, behalve een vervelend gevoel, geen pijn ervaren.

In de meeste gevallen geneest een wonde na een tandextractie vlot en zonder complicaties.

img-7
img-8

Halitose

Veel mensen hebben last van halitose, oftewel een slechtruikende adem. De meesten zijn zich hier echter niet van bewust, daar je moeilijk je eigen adem kunt waarnemen. Daarom moet je vertrouwen op mensen uit je omgeving die je er al dan niet attent op maken.

img-9
img-10

Implantaten

Wanneer je tanden verloren hebt, kan een implantaat jou weer een mooie glimlach geven.

Een tandimplantaat is een titanium kunstwortel, meestal schroefvormig, die in de kaak wordt geplaatst.
Die nieuwe wortel kan als steun dienen voor een prothese, in de vorm van een kroon, een brug of een kunstgebit.

img-11
img-12

Tandvleescorrectie

Heb je te veel, te weinig of teruggetrokken tandvlees?
Een tandvleescorrectie kan uitkomst bieden.

Er zijn een aantal oplossingen om de verhoudingen tussen het tandvlees en de tanden te corrigeren.
Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

img-13
img-14

Mondhygiëne

We kunnen het niet genoeg benadrukken: een goede mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan de tandarts vormen de basis van een gezond parodontium.
Tijdens de consultatie bespreken we de juiste poetsmethode met jou.

img-15
img-16

Endodontie

Bij een kanaalbehandeling (of endodontische behandeling) worden eerst de zenuwen uit het wortelkanaal gehaald. Nadien worden de wortelkanalen grondig proper gemaakt, ontsmet en  opgevuld. Dit precisiewerk gebeurt met behulp van een microscoop. Je tand wordt verdoofd zodat deze behandeling meestal pijnvrij kan verlopen.

img-17
img-18

Apexresectie

Een apexresectie of wortelpuntbehandeling is een kleine chirurgische ingreep waarbij het ontstoken weefsel en de punt van de wortel worden weggenomen. Daarna wordt het wortelkanaal aan de punt van de wortel hermetisch afgesloten. Deze behandeling wordt uitgevoerd door de parodontoloog en endodontoloog samen.